Magia iernii a ajuns la Brașov. 1 milion de luminițe s-au aprins în această seară

Brașovenii și turiștii au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente pentru a număra secundele până la momentul în care 1 milion de luminițe au anunțat începutul sărbătorilor de iarnă la Brașov. Maestru de ceremonii al evenimentului a fost chiar primarul Allen Coliban, care a și apăsat butonul în momentul în care întreaga piață a ajuns la 0 cu numărătoarea inversă.

Primele luminițe care au anunțat ,,Magia iernii la Brașov” au fost cele 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 s-au aprins în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.

Tot astăzi, și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a deschis până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat. Astfel, brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

,,Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov. Aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun; în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor; în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi; și în general să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului.

Anul acesta, municipalitatea a luat decizia de a extinde zonele în care au fost montate luminițe de sărbători. Astfel, 800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piața Sfatului, Piața Unirii și legăturile principale cu zona Șchei, dar și marile bulevarde. Alte 200.000 de luminițe au fost montate în bradul de Crăciun din Piața Sfatului.

Anul acesta, pe lângă centrul istoric și Șchei – str. Republicii, Piața Sfatului, b-dul Eroilor, str. N. Iorga, str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, str. G. Dima, str. Constantin Brâncoveanu, Piața Unirii, str. Prundului, Șirul Beethoven, str. Poarta Schei, str. Grigoraș Dinicu, str. Nicolae Bălcescu și Zona Casa Armatei)- au fost montate decorațiuni de Crăciun și pe marile bulevarde: Calea București (tronsonul cuprins între Spitalul Județean și str. Toamnei), b-dul M. Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu, b-dul Griviței (între str. 13 Decembrie și b-dul M. Kogălniceanu), b-dul 15 Noiembrie (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea București și Toamnei), str. 13 Decembrie (Ceasul Rău – b-dul Gării), Hărmanului (între CEC și b-dul Gării), b-dul Victoriei, b-dul Gării (între str. Hărmanului și str. 13 Decembrie), str. Toamnei.

Citeste și:  De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

De asemenea, iluminat festiv s-a aprins și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul și pe pietonalul Uranus.

Astăzi, pe lângă evenimentul de aprindere a luminițelor de Crăciun și deschiderea Târgului de Crăciun, s-a deschis și patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, a început ,,Magia filmelor la Cinematograful Astra”, unde timp de o lună brașovenii se pot bucura, tot gratuit, de filme care au făcut istorie în cinematografia internațională, iar Moș Crăciun și-a deschis studioul chiar lângă patinoarul din Piața Sf. Ioan, în cadrul parteneriatului pe care Primăria îl are cu Magic FM.

,,Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

Citeste și:  Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele pe care municipalitatea le pregătește în luna decembrie. Mai multe informații despre aceste evenimente: https://magiaiernii.brasovcity.ro/

Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.