Mai mulți bărbați au ajuns în arest, după ce au tăiat copaci din fondul forestier din Săcele

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează acte de cercetare într-un dosar pe care l-au întocmit după ce trei bărbați au fost surprinși în timp ce ar fi tăiat mai mulți arbori din fondul forestier.

Acțiunea de depistare a avut loc la data de 23 august, cand polițiștii săceleni au organizat și desfășurat o acțiune care a vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul silvic din fondurile forestiere aflate pe raza localității.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat trei bărbați care, folosindu-se de un motofierăstrău, ar fi tăiat mai mulți arbori din fondul forestier național.

Materialul lemnos care urma să fie transportat de către persoanele depistate a fost recuperat și depozitat într-un punct de control silvic.

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

În cauză, față de aspectele constatate de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care cei trei băbați, cu vârstele între 20 și 33 de ani, din municipiul Săcele, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național și furtul de arbori din păduri.  

De asemenea, față de persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor a fost dispusă măsuura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi dispuse, în continuare, măsuri corespunzătoare.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, iar finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.