Majoritatea românilor afirmă că au mai puțini bani pentru sărbători și vor petrece Crăciunul acasă

Majoritatea românilor spun că au mai puțini bani pentru sărbătorile de iarnă și că le vor petrece acasă, potrivit unui sondaj realizat de comparatorul bancar FinZoom. Patru români din 10 spun că planurile de Crăciun au fost date peste cap de majorările la facturile de curent și gaze și mai mult de o treime de creșterea prețurilor la alimente, informează Radio România Actualități.

Bugetul mediu alocat de români sărbătorilor se ridică la aproximativ o mie de lei, o creștere de 7% față de anul trecut. Totuși, doar un sfert dintre cei intervievați spun că vor avea un buget mai mare anul acesta, în timp ce jumătate spun că acesta a scăzut.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Când vine vorba de sursa banilor pentru Crăciun, majoritatea românilor se bazează pe salarii și 8% speră într-o primă de la angajatori. Interesant este că 40% spun că au pus bani deoparte pentru această perioadă, cu 10% mai mulți români decât anul trecut. Chiar și cu economii, peste 82% dintre români spun că vor sta acasă de sărbători, 10% plănuiesc totuși ieșiri în oraș, iar 7% vor petrece Crăciunul în țară sau în străinătate, mai notează Radio România Actualități.

Din banii destinați sărbătorilor, jumătate merg pe mesele festive, bugetul maxim va fi însă de 600 de lei. 44% din bani vor merge pe cadouri. Cât de spre brad, acesta va fi ecologic pentru peste 60% dintre respondenți. 13% dintre români nu vor împodobi însă nimic în 2022, mai reiese din sondaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.