Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov: Angajații au pus în pericol viața pacienților

Dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, şi Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Braşov, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă punctul de vedere faţă de protestul angajaţilor spitalului, care a avut loc în intervalul 19 – 21 august. 
Managerul a explicat că acţiunea de protest a fost nejustificată, în condiţiile în care drepturile angajaţilor prevăzute în contractele individuale de muncă au fost şi sunt respectate întru totul, iar în momentul de faţă negocierile între conducerea spitalului şi cea a sindicatului, în vederea aprobării noului contract colectiv de muncă sunt suspendate, la solicitarea sindicaliştilor.
Mai mult, în opinia dr. Ramona Ionescu, protestul a fost de natură să pună în pericol îngrijirea şi chiar viaţa pacienţilor internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, având în vedere că pe parcursul derulării lui bolnavii din saloanele de pr două etaje au fost supravegheaţi de doar trei cadre medicale. 
În privinţa revendicărilor angajaților spitalului – medici, asistente, infirmiere și îngrijitoare, managerul a menţionat că mai multe zile de concediu decât cele 43 prevăzute în contractul de muncă ar determina angajări în plus, ceea ce este imposibil în acest moment, deoarece contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate nu s-a realizat. 
În legătură cu sporurile salariale, pe care angajaţii le consideră prea mici, vicepreşedintele CJ Braşov Adrian Gabor a prezentat poziţia administraţiei judeţene.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.