Marcel Ciolacu: Preşedintele CE mi-a reconfirmat susţinerea sa totală pentru aderarea României la spaţiul Schengen

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat susţinerea sa pentru aderarea României la Spaţiul Schengen în cadrul întrevederii pe care a avut-o vineri, la Bruxelles, cu premierul Marcel Ciolacu, informează Agerpres.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în jurul orei 10.30, fiind primul moment important din seria de activităţi pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu le desfăşoară la Bruxelles.

„Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat astăzi susţinerea sa totală pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai ţării noastre şi i-am mulţumit pentru suportul său constant, ferm şi plin de energie. Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului. Preşedintele Charles Michel a mulţumit României şi pentru sprijinul puternic oferit de ţara noastră Ucrainei şi Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că şi Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că solidaritatea europeană există şi în realitate, nu doar în declaraţiile oficiale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Citeste și:  94 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

Premierul va mai avea întâlniri pe parcursul zilei cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen şi cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Sursa, Agerpres / Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.