Marius Dunca: ‘PNL-ul se visează cu o mână în buzunarele românilor’

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, trage un semnal de alarmă cu privire la discursul public adoptat de Florin Cîţu, senator PNL, susţinând că singura soluţie la derapajele constante ale acestuia este demisia sa din Senatul României şi retragerea sprijinului de către PNL.

„Senatorul PNL Florin Cîţu ne-a obişnuit să derapeze constant în intervenţiile sale publice, însă, de această dată, nu i-a mai jignit doar pe reprezentanţii puterii ci a luat la ţintă peste un milion de români care lucrează şi plătesc taxe în această ţară. Liberalii ar trebui să-i retragă de urgenţă sprijinul politic. Lipsa unei acţiuni în acest sens va fi o confirmare că declaraţiile acestuia nu au fost un accident, ba mai mult, că întreg PNL-ul se visează deja cu o mână în buzunarele românilor. Cu apetenţa sa pentru tăiat salarii, Florin Cîţu s-ar fi potrivit de minune în guvernul Boc,” susţine Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Social-democratul atrage atenţia că asistăm din nou la o încercare de a-i întoarce pe români unul împotriva celuilalt, o diversiune menită să ascundă rezultatele pozitive înregistrate în economia românească.

„Datele oficiale spun că, în trimestrul doi din 2019, economia României a avut a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. În aceste condiţii, PSD vorbeşte de noi reforme şi investiţii în domenii cheie precum infrastructura de transport de mare viteză, educaţia şi sănătatea. De cealaltă parte, PNL vorbeşte despre scăderea salariilor, ceea ce mă face să cred că domnul senator Florin Cîţu ori nu este informat cu privire la rezultatele pozitive din economia românească, ori, din contră, cunoaşte aceste rezultate şi încearcă o diversiune menită să mute atenţia de pe acestea şi să-i întoarcă încă o dată pe români unul împotriva celuilalt,” adaugă Marius Dunca.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Pe lângă scăderea salariilor, Florin Cîţu avertizează că va elimina subvenţiile şi voucherele de vacanţă, ceea ce demonstrează o pierdere a contactului cu România reală, din stradă şi o încredere oarbă în punctajele de partid.

„Cred că domnul Cîţu vorbeşte dintr-un glob de cristal, căci afirmaţiile sale nu au nicio legătură cu realitatea. Îl sfătuiesc să iasă din bula proprie şi personală în care se află, să meargă pe stradă, printre oameni şi să stea de vorbă cu ei. Să meargă la câteva pensiuni şi să-i întrebe pe proprietarii acestora dacă voucherele de vacanţă ajută sau nu economia. Dacă va face asta, nu cred că va mai avea asemenea opinii. Ele se nasc, probabil, şi dintr-o rupere a contactului cu realitatea. Aşa se întâmplă când te fereşti de contactul cu oamenii, dar memorezi pe de rost punctaje de partid,” conchide Marius Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.