Măsuri de siguranță pentru Sezonul Estival 2021

Şi în acest an, Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2021.

Odată cu luna iulie, câte 200 de poliţişti sunt delegaţi din teritoriu, în două serii, şi acţionează suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în siguranţă.

Astfel, în perioada 1 iulie – 6 septembrie 2021, pe lângă dispozitivul de siguranţă publică asigurat de structurile teritoriale din judeţul Constanţa, acţionează poliţişti din ţară, de la formaţiunile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi criminalistică, pentru a acorda sprijin colegilor constănţeni. În weekend-uri, vor fi detaşaţi şi alţi poliţişti de la Serviciul Independent Rutier pentru Misiuni Speciale şi de la Direcţia Rutieră.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Pe durata întregului sezon estival, poliţiştii acţionează pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului.

În plus, poliţiştii monitorizează permanent stările conflictuale şi persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni orice acte de violenţă.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

– Indiferent unde vă petreceţi vacanţa, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenţionate!
– Când mergeţi la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!
– Când parcaţi autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!
– Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zonele aglomerate!
– Spuneţi-le copiilor că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Nu uitaţi: poliţiştii sunt prietenii copiilor! Învăţaţi-i să apeleze la poliţişti ori de câte ori au nevoie de sprijin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.