Material lemnos confiscat după ce a fost transportat fara documente de proveniență

Ieri, în jurul orei 19.45, polițiștii din cadrul Secției  de Poliție Rurală Voila, în timpul desfășurării unor activități operative în trafic, au oprit pe raza localității Șercaia, județul Brașov, o autoutilitară ce transporta cantitatea de 3,00 mc. material lemnos, esență fag.

În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, s-a constat că, pentru intreaga cantitate de lemn, nu au fost emise documente specifice de transport.

De asemenea, tot în aceeași zi, in jurul orei 20,20, polițiștii din cadrul aceleiași subunități de poliție au depistat și oprit în trafic, pe DN 1S, o autoutilitară care transporta contitatea de 2.48 mc. lemn de foc, de asență carpen, fără să dețină documente specifice pentru transportul materialului lemnos.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

Întrucât ambele transporturi nu îndeplineau condițiile de legalitate, s-a procedat la confiscarea și darea în custodie a materialului lemnos transportat de cei doi conducători auto, către Ocolul Silvic Făgăraș, iar față de aceștia s-a luat măsura sancționării contraventionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Foto: GettyImages

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.