Materialele necesare reluării învățământului din Brașov, distribuite de azi

Primăria a început azi distribuirea materialelor de dezinfecție și protecție împotriva răspândirii coronavirusului către unitățile de învățământ care urmează să funcționeze din 2 iunie. 

„Azi distribuim materialele pentru școlile, liceele și grădinițele din municipiul Brașov. Am comandat aproximativ 2.000 de litri de dezinfectant de mâini, dezinfectant de suprafețe 200 de cutii cu 300 de pastile fiecare (din fiecare pastilă se obțin 10 litri de soluție dezinfectantă, adică un total de 600.000 de litri de soluție dezinfectantă n.n.), 3.000 de litri de săpun lichid, 30.000 de măști, 250 de termometre, care se vor da fiecărei instituții în funcție de numărul de intrări și de corpuri de clădire, 619 de dispersoare pentru prosoape de hârtie, 2.400 de baxuri de prosoape de hârtie, 400 de dispersoare pentru săpun și dezinfectant. Ministerul Educației are obligația de a asigura măști unităților de învățământ, școli și licee, pentru elevi, profesori și personalul angajat, însă noi vom distribui câte 500 de măști la fiecare unitate de învățământ pentru a asigura necesarul până când vor ajunge cele de la minister. Distribuția tuturor materialelor se face în funcție de numărul de elevi și de profesori, raportate de școli către inspectoratul școlar și transmise primăriei. În total, vor fi 63 de unități de învățământ unde se vor distribui aceste materiale, dintre care 38 de școli și licee și 25 de grădinițe“, a declarat Emil Pușcașu, șeful Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Primăria a stabilit necesarul de materiale în urma unei întâlniri pe această temă care a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, dintre primarul Brașovului, inspectorul general școlar, Ovidiu Tripșa, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai direcțiilor de specialitate ale primăriei. „Am făcut un inventar al unităților de învățământ și al necesarului de materiale, cu toate condițiile care trebuie îndeplinite, în așa fel încât Primăria Municipiului Brașov să asigure pentru toate unitățile de învățământ tot ceea ce este necesar și este prevăzut în actele normative emise de minister. Concret, am decis să distribuim termometre pentru a măsura temperatura corporală, substanțe dezinfectante și dispersoare, precum și să procedăm la o dezinfecție a tuturor unităților de învățământ unde se vor desfășura activitățile de pregătire pe raza municipiului Brașov. Facem aceste lucruri preventiv, ca să nu punem în pericol nici profesorii, nici elevii, și să asigurăm toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a activităților în domeniul educațional“, declara atunci primarul Brașovului. 

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Reamintim că din 2 iunie va începe pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, și, totodată, în această perioadă se desfășoară și înscrierile la grădinițe. Potrivit normativelor actuale legate de starea de alertă, elevii nu își vor mai relua cursurile, însă elevii de clasele a a VIII-a și a XII-a care doresc se pot întoarce la școală pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat, în perioada 2-12 iunie. Pregătirea va fi zilnică, în fiecare școală, respectând normele de distanțare și ultimele ordine care prevăd asigurarea unei suprafețe de 4 mp pentru fiecare elev în sălile de curs. Pe 15 iunie va începe Evaluarea Națională, în timp ce pe 22 iunie se va desfășura Bacalaureatul cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe.

Citeste și:  CJRAE Brașov organizează un webinar dedicat tulburărilor de spectru autist (TSA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.