Medicul Adrian Marinescu: „Luna octombrie va fi mai grea. Eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”



Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Capitală, medicul Adrian Marinescu, spune că până la finalul lunii octombrie, situația va continua să fie grea din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID, al spitalizărilor și al locurilor la terapie intensivă. Ulterior, Marinescu crede că ritmul îmbolnăvirilor va scădea, iar până la sărbătorile de iarnă lucrurile se vor îmbunătăți, relatează Agerpres.

„Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”, a afirmat medicul.

El a subliniat că o persoană testată pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 şi care are simptomatologie nu trebuie să rămână acasă, ci să meargă la spital pentru evaluare şi începerea tratamentului.

„Când cineva este vulnerabil şi are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie să ajungă la spital să îşi facă o evaluare. Este păcat să ajungă prea târziu. Să ştiţi că toate tratamentele existente în momentul de faţă nu au o mare eficienţă dacă nu sunt administrate la începutul bolii”, a explicat Marinescu, care a adăugat că 94 – 95% dintre pacienţii care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.