MEN: Banii taiați de la Educație sunt de la un proiect care nu a fost scris

Ministerul Educației precizează că cei 2 miliarde de lei banii tăiați la rectificarea bugetară provin de la proiectul „România modernă, România digitală”, care era cuprins în bugetul Educației și care nu a fost scris. MEN precizează că pentru acest proiect nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare.

”Proiectul „România modernă, România digitală”, anunțat de fostul ministru al Educației, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400 000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, și cu atât mai puțin implementat”, se arată într-un comunicat al MEN.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

”Până în acest moment, nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare.Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat”, mai precizează MEN.

Reprezentanții de la Educație spun că activitatea curentă a sistemului de educație nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susținerea cheltuielilor operaționale, așa cum au fost planificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.