Mihai Covaliu: Evenimentul nefericit de la Corona Brașov a lăsat urme în Naționala României de handbal

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, joi, că în 2020 îşi doreşte o nouă Lege a Sportului, el precizând că aceasta va avea ca model actele normative de specialitate ale unor ţări europene.
Mihai Covaliu s-a arătat dezamăgit de evoluţia jucătoarelor echipei naţionale a României în ultimul meci de la Campionatul Mondial pierdut în faţa Japonia cu 20-37.
„E clar că toţi ne-am fi dorit mai mult de la echipa naţională feminină de handbal. A fost o situaţie specială pentru că înainte de plecare a fost acel eveniment nefericit (n.r. – cazul de dopaj al jucătoarelor de la Corona Braşov), care lasă urme în echipă şi în strategie. E bine însă că echipa a reuşit să treacă de grupe şi să se califice la turneul preolimpic pe care cred că România îl poate organiza. Acolo sunt echipe care, din punctul meu de vedere ca nespecialist, le putem învinge. Sper să nu se mai repete însă acel joc şi acea atitudine din ultimul meci de la Campionatul Mondial, cel cu Japonia. Sper să văd fiecare sportiv român care intră într-o competiţie să o facă mândrie şi demnitate şi să lupte din toate puterile. După aceea, victoria sau înfrângerea este discutată şi analizată, dar felul în care lupţi acolo spune multe despre tine”, a precizat Covaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.