Ministerul Cercetării lansează Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță Consiliul onorific pentru știință și tehnologie, care reunește specialiști români de top din cercetare din întreaga lume. Aceștia aduc experiența și cunoștințele acumulate în cele mai puternice centre de inovare ale prezentului, pentru a contribui la elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor guvernamentale care pot transforma România într-o economie competitivă pentru viitor.

Consiliul va răspunde la întrebările cele mai importante pentru România: Încotro se îndreaptă lumea? Ce urmează în tehnologie? Cum putem face saltul în viitor? Cum aducem viitorul în prezent și cum transformăm România într-un centru al excelenței, cu productivitate accelerată și locuri de muncă bine plătite, adaptate pentru piața muncii a viitorului?

Citeste și:  Unul din doi elevi, victimă a bullyingului. Peste 80%, martori ai situatiilor de bullying

“Ne-am inspirat din exemplul Statelor Unite ale Americii, al Emiratelor Arabe Unite și al altor state care privesc spre viitor și își pun la treabă mințile luminate pentru a-l anticipa. România are un avantaj extraordinar: calitatea oamenilor. Avem români de elită în marile laboratoare de cercetare ale lumii, în mediul universitar și în companii private de top. Prin înființarea Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie, ministerul nostru își dorește să contureze din timp România Viitorului, implicându-i în acest demers pe românii care au demonstrat la cel mai înalt nivel și care vor să dea ceva înapoi țării. Este un pariu pentru progres și competitivitate pentru România” – a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Consiliul este un organism independent și consultativ, care formulează recomandări pentru a întări sistemul național de cercetare-inovare, pe baza tendințelor și progreselor tehnologice de la frontiera cunoașterii. Membrii sunt numiți prin ordin al Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și sunt neremunerați.

Citeste și:  Legea de ratificare a Convenției privind prevenirea și eliminarea violenței și hărțuirii la locul de muncă a fost promulgată

Vor fi selectați cei mai performanți români din cercetare-inovare, cu rezultate recunoscute la nivel mondial, din domenii precum matematică, fizică și astronomie, bioeconomie, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, energie și mediu, nanotehnologii și materiale avansate, sănătate etc.

Ministerul cercetării, inovării și digitalizării invită experții care doresc să fie considerați pentru Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie să trimită un CV și o scrisoare de intenție la adresa electronică: office@research.gov.ro. Selecția candidaților este în curs de desfășurare și nu are o data limită.

Ordinul de înființare a Consiliului poate fi consultat aici:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/261675

Foto. Sebastian Burduja, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.