Ministerul de Interne doreşte să schimbe Codul Rutier

Ministerul de Interne doreşte să schimbe Codul Rutier pentru a introduce pedepse mai aspre, după ce a crescut numărul celor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Poliţia Rutieră arată că viteza excesivă este principala cauză a acestor evenimente, informează agenția de presă Rador.

„Dacă este să ne referim la circulația pe contrasens pe autostradă la acest moment este sancționată cu amendă între 870 şi 1305 lei, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile, iar propunerea legislativă este aceea că această sancțiune contravențională să fie încadrat în clasa a patra de sancțiuni, respectiv între 9 și 20 de puncte amendă, ceea ce înseamnă o amendă de până la 2.900 de lei, iar permisul de conducere să fie reținut pentru o perioadă 120 de zile. Tot la acest moment, pe legislația actuală circulația pe banda de urgență a autostrăzilor constituie contravenție și se sancționează doar cu amendă, iar propunerea este de modificare a acestei prevederi și de introducere a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în concret reținerea permisului de conducere pentru 60 de zile.”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgian Drăgan.

Potrivit sursei citate, ultima propunere de modificare a Codului Rutier, lansată în dezbatere publică, se referă la sancţionarea pietonilor care folosesc telefonul mobil când traversează strada, atenţia lor fiind astfel distrasă.

Foto, Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.