Ministerul Mediului va publica ordinul pentru derularea programul de finanțare a proiectelor de înființare a pădurilor urbane

În curând, Ministerul Mediului va publica ordinul privind derularea programul de finanțare a proiectelor ce vizează înființarea pădurilor urbane. Anunțul a fost făcut în cadrul Forumului „Orașelor Verzi”, care se desfășoară la Brașov.

Brașovul găzduiește până pe 10 septembre a treia ediție a Forumului „Orașelor verzi”, eveniment care include o serie de activități stradale, dar și o conferință internațională privind politicile de mediu, la care, pe parcursul a trei zile, participă 62 de administrații locale din 14 țări. Din alianța „Orașelor verzi” fac parte acum Arad, Brașov, sectoarele 2 și 6 din București, Buzău, Câmpulung, Darabani, Lugoj, Reșița și Timișoara.

„Vom avea la dispoziție 30 de milioane de euro pentru astfel de proiecte, cu o idee care s-a născut la Brașov, un concept care este vechi, dar care a fost adaptat pentru România. Va deveni un program național de înființare a mini-pădurilor urbane și în zilele următoare, acest ghid de finanțare va deveni ordin de ministru”, a declarat Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, citat de Rador.

Citeste și:  94 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.