Ministrul Educației recomandă trecerea cursurilor în online la universitățile din România, pentru perioada de două săptămâni în care școlile vor fi închise

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recomandă trecerea cursurilor în online la universitățile din România, pentru perioada de două săptămâni în care școlile vor fi închise, potrivit declarației acestuia făcută joi la Digi24. Oficialul a spus că decizia le aparține instituțiilor de învățământ superior care au autonomie pe astfel de hotărâri.

„Legea 55 prevede că scenariul de funcționare se decide de către senatul fiecărei universități. Este lege și nu poate fi modificată printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență sau printr-un ordin de ministru. Deci universitățile vor avea în continuare decizia cu privire la scenariul în care vor funcționa. Dacă vorbim de recomandare, da, la nivel de recomandare pentru aceste două săptămâni, cu excepția universităților de medicină și farmacie pentru care aportul studenților este foarte important în această perioadă, îndeosebi, cu această excepție recomandarea ar fi de online pentru universitățile din România. Repet fără cei din domeniul medical”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.