Ministrul Ioan Deneș, în vizită la Tărlungeni

Provocările actuale pentru sectorul forestier, analizate în prezenţa ministrului Ioan Deneş, la Zizin, în judeţul Braşov

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat, joi, în judeţul Braşov, cu ocazia deschiderii celei de a-3-a ediţii a expoziţiei FOREST ROMÂNIA, organizată la Zizin, comuna Tărlungeni.

Tema centrală propusă de organizatori pentru acest an este „Gestionarea durabilă a pădurilor- contribuţie activă la protejarea climei”.

Începând cu ora 13.00, în cadrul dezbaterilor cu tema „Provocări pentru sectorul forestier românesc, într-o lume în schimbare”, ministrul Ioan Deneş a susţinut un discurs, îndemnând participanţii la expoziţie ca, în munca lor, să identifice soluţii cât mai viabile pentru a se respecta principiul dezvoltării şi exploatării durabile a pădurii, protejarea mediului, fără a afecta viaţa oamenilor. Totodată, ministrul le-a transmis un mesaj de felicitare celor care activează în domeniul forestier cu ocazia Zilei Forestierului, care se aniversează la 6 septembrie.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

De asemenea, la ora 15.00, demnitarul a fost prezent la Simpozionul „Asociaţia Administratorilor de Păduri la 15 ani de Activitate”. În mesajul transmis membrilor asociaţiei, Ioan Deneş a subliniat importanţa colaborării dintre reprezentanţii celor două sisteme de administrare a pădurilor României, i-a felicitat pentru aniversarea celor 15 ani de activitate şi le-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini în activităţile care privesc o administrare eficientă a pădurii.

Expoziţia FOREST ROMÂNIA se desfăşoară în perioada 5-7 septembrie, iar vizitatorii au ocazia să afle ultimele noutăţi din domeniul tehnologiilor forestiere prezentate de companiile expozante, să urmărească un amplu program de demonstraţii practice, precum şi să participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate. În acest sens, sunt organizate evenimente menite să informeze publicul asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. La FOREST ROMÂNIA participă experţi, reprezentanţi din domenii precum: cercetare, industrie, asociaţii de profil, autorităţi publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.