Ministrul Muncii a făcut anunțul: Când vor fi plătite pensiile pentru ianuarie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a ținut săi liniștească pe pensionarii îngrijorați pentru întârzierea pensiilor. Ministrul Muncii a declarat la Digi 24 că vor fi afectați de întârzieri doar pensionarii care primesc pensiile prin Poșta Română. În cazul lor, plățile vor întârzia doar câteva zile. Pensionari care primesc banii pe card nu vor exista întârzieri. Cu această ocazie, Ministrul Muncii a făcut un apel la pensionari să facă un efor și să treacă la sistemul de cadr pentru a evita pe viitor astfel de întârzieri.

„Nu este niciun pericol cu pensiile. Este un mic delacaj cauzat de zilele libere de la începutul anului și vor recupera acest decalaj. Plățile pensiilor încep de joi, sunt în acest moment în procesare plățile pentru plata pe card, trebuie precizat că nu vor fi cu nimic afectați pensionarii care își primesc pensiile pe card. Pentru cei care primesc pensiile cash este acest decalaj cazuat de zilele libere, pe care le vom recupera. Începând de joi dimineața Ministerul Finanțelor a pregătit deschiderea de credit, sunt niște proceduri pe care nu le puteam face în decembrie, eu am fost foarte atentă să nu existe nicio zi de întârziere imputabilă nouă. Acum s-au deschis creditele la Ministerul Finanțelor, banii au ajuns în Trezorerie, este o procedută care nu se putea face în decembrie, până nu se închidea luna. Deci banii au ajuns la Poșta Română și se încep plățile începând cu joi dimineață. Chiar mi-am rugat colegii de la Poșta Română să facă un efort și față de perioada de două săptămâni cât dura acoperirea națională, să scurteze la o săptămână, pentru că este o perioadă mai dificilă după sărbători și oamenii au avut cheltuieli mari. Deși vorbim de întârzieri de numai trei patru zile și doar în cazul pensiilor care ajung cu Poșta”, a declarat Violeta Alexandru Ministrul Muncii. 

Citeste și:  Summer Choir revine la Biserica Neagră într-un concert dedicat compozitorilor Anton Bruckner și Gabriel Fauré @ Vineri, 19 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.