Mitropolitul Ardealului I.P.S dr. Laurențiu Streza, prezent duminică la Biserica Sfântul Nicolae

ASOCIAŢIA “COLEGIUL DE ONOARE AL BRAŞOVULUI” impreuna cu PAROHIA ORTODOXĂ “SF. NICOLAE 1”-Brasov vă aduc la cunoștință că duminică, 12 decembrie, incepand cu ora 08,30, la Biserica Sf. Nicolae din Schei va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească și Sfințirea Altarului, un eveniment cu o incarcatură ritualică deosebită, care se va desfășura dupa toate canoanele Bisericii Ortodoxe. In istoria creștinismului, sfintirea Altarului reprezintă simbolistica uniunii cu Dumnezeu, fiind un moment înălțător, cu un efect simbolistic aparte: înconjurarea de 7 ori a Sfintei Mese, ceea ce reprezintă cele 7 mari daruri ale Duhului Sfant. După terminarea Sfintei Liturghii, în Sfântul Altar pot intra atât femeile cât și bărbații, ceea ce reprezintă un prilej unic in viață pentru toți credincioșii.

Slujba va fi ținută de un sobor de preoți, în frunte cu IPS Părinte prof.dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului, Locțiitor al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Mitropolit al Ardealului. Raspunsurile liturgice vor fi date de Grupul Vocal Anatoly.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Evenimentul va continua la ora ora 11.30  cu inaugurarea ”Aleii cu Stele”- Cinstire Inaintasilor Brașoveni şi dezvelirea Bustului Sf. Mitropolit Andrei Șaguna. La ora  11.50  va avea loc o slujbă de Tedeum în memoria personalitătilor omagiate .

Pe tot parcursul evenimentelor vor fi luate masuri pentru prevenirea si combaterea COVID 19!

            Vă reamintim că proiectul ”Aleea cu stele” este inițiat și realizat de catre Asociaţia „Colegiul de Onoare al Braşovului și își propune promovarea personalităţilor braşovene ce au avut o influenţă benefică de-a lungul timpului în dezvoltarea municipiului și a județului Braşov. Zona de instalare a elementelor grafice va fi liberă la vizitare, în mod gratuit, pentru orice persoană care va intra în curtea Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae”, în intervalul orar stabilit pentru vizitare.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Toate cheltuielile de implementare, susţinere şi dezvoltare a proiectului, indiferent de natura şi cuantumul lor, sunt în sarcina exclusivă a Asociaţiei. Acest proiect, dezvoltat şi propus de Asociaţia „Colegiul de Onoare al Braşovului”, se desfasoară sub Inaltul Patronaj al Mitropoliei Ardealului,  reprezentat de Mitropolitul Ardealului,  IPS Părinte dr.prof. Laurenţiu Streza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.