Mitropolitul Ardealului și academicianul Ioan Aurel Pop, cetățeni de onoare ai județului Brașov

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a primit vineri, 21 februarie, titlul de cetățean de onoare al județului Brașov. Ceremonia de acordare a titlului a avut loc în Sala Festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, în prezența autorităților centrale, județene și locale.

Titlul de cetățean de onoare al județului Brașov a fost acordat în cadrul aceleiași ceremonii și președintelui Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Au fost prezenți la eveniment directorul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, Brașov, prof. Cezar Boghici, care a deschis evenimentul prin prezentarea celor două personalități cinstite acum de reprezentanții județului Brașov, ministrul apelor, pădurilor și mediului, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, precum și alți invitați.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

În sala festivă a prestigioasei instituții de învățământ din Brașov au fost prezenți numeroși preoți, intelectuali, tineri elevi și invitați.

Autoritățile prezente au transmis mesaje de felicitare și au prezentat activitatea academică a celor doi noi cetățeni de onoare ai județului Brașov, precum și activitatea pastoral-misionară și duhovnicească a IPS Mitropolit Laurențiu.

Ierarhul le-a mulțumit autorităților județului Brașov pentru titlul oferit și le-a oferit icoane, cărți și alte daruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.