Monica Anisie – contestată: Cioloş cere schimbarea ministrului Educației

“Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual”, susține fostul premier Dacian Cioloș, care în mandatul său i-a avut ca miniștri ai Educației pe Adrian Curaj și Mircea Dumitru. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Cioloș spune că “președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată”.
Una dintre cele mai vizibile personalități din grupurile de lucru ale proiectului România Educată este Daniela Vișoianu, controversata consilieră de la Ministerul Educației care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu, dar și legături cu băieții deștepți din energie. În urmă cu o săptămână, președintele chiar a decorat-o pe aceasta cu ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler. Un alt nume vizibil în România Educată este Măriuca Talpeș, președintele pe educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României.
Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook:
“Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală.

Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.