Moțiunea simplă împotriva ministrului Vela, adoptată de Senat

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat. Senatorii au dat 65 „pentru”, potrivit stiripesurse.ro.

În timpul dezbaterii moțiunii simple depuse împotriva sa, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că virusul nu alege între stânga şi dreapta, între PNL şi PSD, punctând că a fost nevoie, în această perioadă, ca anumite decizii să fie luate „în fracţiuni de secundă”, deoarece de ele depindea sănătatea românilor.

„Virusul nu alege între stânga şi dreapta, între PNL şi PSD. Văd că vorbiţi de o ură – a mea, la adresa bătrânilor. Această ură reiese însă din textul moţiunii. (…) Trebuie să acoperim o prăpastie dintre noi şi să ne preocupe sănătatea românilor. Trebuie o discuţie dusă către găsirea soluţiilor”, a spus Vela.

Marcel Vela s-a întrebat ce credibilitate mai poate avea Senatul când lansează acuze la adresa Guvernului, în timp ce Executivul se luptă cu un ”inamic invizibil şi periculos”.

Mai mult,  în timpul dezbaterilor, senatorul USR Mihail Radu Mihai a declarat că moțiunile simple ale PSD nu pot fi luate în serios, însă a ținut să-l critice pe Marcel Vela pentru aglomerația din vămi. ”Bine măcar că nu au fost gazați cum i-a gazat PSD pe 10 august”, i-a spus el ministrului de Interne.

În același timp, senatorul PSD Titus Corlăţean i-a reproşat, în plenul Senatului, ministrului de Interne  „proasta” pregătire prealabilă a măsurilor de combatere a crizei pandemice, afirmând că Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis ştiau de aceasta încă din luna decembrie a anului trecut.

Semnatarii moţiunii i-au solicitat ministrului de Interne „să plece” de la conducerea acestui minister pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Moțiunea  simpla reprezintă o pozitie cu privire la o problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea NU produce efecte juridice,  cu alte cuvinte, NU atrage demiterea ministrului, decizia de demitere apartine Guvernului din care face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.