Municipalitatea a demarat documentațiile pentru modernizarea Piețelor Dacia, Astra și Star

Municipalitatea a demarat un program de modernizare a piețelor care are ca obiectiv adaptarea acestui tip de comerț la cerințele actuale, după ce, în luna iunie, Consiliul Local a adoptat un nou regulament privind organizarea comerţului în pieţele publice ale municipiului Braşov, astfel încât toate categoriile de producători din domeniul agricol să aibă un acces facil, cu o verificare mai strictă a calității și autenticității produselor. Obiectivul final este ca tot mai mulți brașoveni să își achiziționeze legumele, fructele, produsele agro-alimentare direct de la producători. Primele piețe care au intrat în programul de modernizare sunt piața Dacia, Astra și Star. 

,,Am început procesul de modernizare a piețelor agroalimentare din municipiul Brașov. Ne dorim ca din ce în ce mai mulți brașoveni să achiziționeze produse de la producătorii locali, în piețele din Brașov. De aceea, considerăm că ele trebuie modernizate, actualizate, aduse la standardul zilelor noastre, astfel încât produsele să se poată păstra în cele mai bune condiții. În acest sens, am început primele documentații pentru Piața Dacia, pentru Piața Star și pentru Piața Astra”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  De 1 Decembrie, România a reușit să înscrie ia în patrimoniul UNESCO

În urma modernizării, toate tarabele din aceste piețe vor fi incluse într-o construcție închisă, ceea ce va asigura un confort optim pentru clienți și producători, dar și o păstrare mai bună a legumelor și fructelor. Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale acestora, ca în momentul de față. Vor fi create spații anexă pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei și expoziții cu vânzare pentru produsele agricole și agroalimentare.

De asemenea, vor exista și spații de vânzare a produselor alimentare: măcelării, magazine cu produse de panificație, magazine alimentare. În cazul acestor magazine, unul dintre criteriile de selecție va fi dacă își vând propriile produse sau sunt doar distribuitori de produse alimentare.

Citeste și:  Opera Brașov revine în Piața cu Copaci din Coresi cu un spectacol de excepție, astăzi, 2 decembrie!

Cel mai avansat proiect este cel de modernizare a Pieței Dacia, unde, pe lângă certificatul de urbanism, există și expertiza geotehnică și topografică și se lucrează la documentația necesară achiziționării serviciilor de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). Conform estimărilor Serviciului de Administrare Piețe, în primele luni ale anului următor va putea fi lansată licitația pentru proiectare și execuție.

În cazul piețelor Astra și Star, în această perioadă se lucrează la pregătirea documentațiilor de achiziție pentru realizarea studiilor geotehnice și topografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.