Municipiul Făgăraș va avea un bazin de înot semiolimpic

Municipiul Făgăraș va avea un bazin de înot semiolimpic.

Făgărașul are copii talentați la înot, care au câștigat medalii, inclusiv de aur, datorită eforturilor uriașe pe care le-au depus cu ajutorul părinților și antrenorilor lor. Sierra Manhardt, Alexandra Butnaru, Vlad Curticăpean, Bianca Manhardt și Alexandru Curticăpean sunt pionierii municipiului la înot. Printre oamenii care i-au susținut se află și Aurelian Curticăpean, campion național la natație, care împlinește 20 de ani de când inițiază copiii din Țara Făgărașului în acest sport. În lipsa unui bazin aici, acasă, tinerii au fost nevoiți să se deplaseze săptămânal zeci de kilometri pentru a se putea antrena. În total, 300.000 de km parcurși până la Brașov, începând din 2013. În prezent, cinci copii încă străbat acest drum.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Situația se va schimba! Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a declarat că: Deși părea imposibil din cauza procedurilor birocratice care au durat din 2016, vă anunț că au început lucrările pentru construirea unui complex sportiv de înot și agrement, pe amplasamentul fostului ștrand din parcul „Regina Maria”. Acesta va avea un bazin semiolimpic cu 8 culoare, acoperit, cu o lungime de 25 m și o lățime de 21 m, unde copiii se vor putea pregăti pentru competițiile sportive. În afara orelor de antrenament, acesta va putea fi folosit de oricine vrea să facă mișcare în apă.

De asemenea, vor mai fi amenajate un bazin mic, tot acoperit, cu dimensiunea de 15 x 7 m – destinat doar copiilor, un bazin de hidromasaj cu dimensiuni de 7 x 3 m, saună uscată, saună umedă și saună sărată. Vor exista toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, grupuri sanitare, lift, cabinet medical, sală de recuperare, tribune, spații tehnice, cameră centrală etc. Proiectul este realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației fiind în valoare de 18,3 milioane de lei (fără TVA). Conform contractului încheiat de CNI cu constructorul, lucrările ar urma să fie finalizate în 12 luni.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Nu am fi ajuns aici fără susținerea campioanei olimpice de nataţie Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, și fără implicarea profesorului Aurelian Curticăpean. Pasul următor va fi obținerea omologării bazinului de înot semiolimpic, pentru care am început deja demersurile. – a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.