„Musica Barcensis” – un festival reper în viaţa culturală a judeţului Braşov

Unul dintre evenimentele care în ultimii ani a devenit un reper în viaţa culturală a judeţului Braşov este Festivalul „Musica Barcensis”, ajuns la cea de-a XII-a ediţie.

Festivalul cuprinde opt evenimente muzicale, dintre care patru s-au desfăşurat deja. Este vorba despre excursia „Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelinţa – Sf. Gheorghe” şi concertele de la Ghimbav, Cetatea Feldioara şi Cristian.

Încă patru evenimente sunt programate pe parcursul lunii august, la Prejmer, Bod, Hărman şi Vulcan – Pădurea Hill.

Intrarea la evenimente este liberă, evenimentele fiind organizate conform măsurilor de protecție și distanțare ce se impun.

„De 11 ani colorăm viața culturală din cetățile fortificate din Țara Bârsei. Concertele și evenimentele festivalului au adus în lunile de vară o viață nouă în bisericile evanghelice din zona Brașovului. Din fortărețe, aceste cetăți au devenit un loc al întâlnirii, un decor fascinant și misterios, un loc de refugiu. Biserica Evanghelică din Bod este inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări mai ample de restaurare și conservare. Aproape 70 de artiști vor oferi momente de neuitat iubitorilor de muzică”, spun reprezentanţii organizatorului, Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

„Musica Barcensis” este un eveniment cofinanţat cu 50.000 de lei de către Consiliul Judeţean Braşov, în cadrul Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2021 – beneficiari de drept privat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.