Muzeul Casa Mureșenilor – Primul muzeu din România vizitat cu ajutorul unui joc video

„Secretul Familiei Mureșianu” este jocul video prin care poate fi vizitat Muzeul Casa Mureșenilor. Elevii spun că are o grafică foarte bună și este extrem de interesant. Peste o sută de studenți ai Facultății de Sociologie a Universității Transilvania din Brașov au contribuit la punerea la punct a programului.

Așa cum ne-au obișnuit, muzeografii dau dovadă de multă imaginație în folosirea celor mai moderne tehnologii și încearcă să-i atragă pe copii și tineri spre muzeu.

Practic, îi invităm pe elevi să pună mâna pe telefon și să viziteze Muzeul Casa Mureșenilor jucând un joc. Oferim acest tur virtual, care cuprinde 24 de provocări, câte 3 pentru fiecare dintre cele 8 săli de vizitare a expoziției permanente.  În fiecare sală, ei se vor întâlni cu întrebări, cu răspunsuri predefinite, cu puzzle-uri de rezolvat, cu ghicitori, cu identificare de detalii sau de obiecte care sunt expuse”, a explicitat pentru Adevarul.ro, Cristina Seitz, manager de proiect.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

De acum, Muzeul Casa Mureșenilor poate fi vizitat de oriunde prin acest joc interactiv. Cei care vor juca acest joc videi și vor trece de toate nivelurile vor afla „Secretul Familiei Mureșianu”.

Sursa foto, Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.