Muzeul de Etnografie Brasov: ”Tradiții, obiceiuri și bucate alese din Șcheii Brașovului și Brașovechi”, o carte pentru iubitorii de mâncăruri și băuturi savuroase

Alegerea mâncărurilor din Șchei și Brașovechi nu este deloc întâmplătoare, comunitatea românească a Brașovului cunoscând vremuri de mare prosperitate în secolele XVI-XIX, fapt care poate fi observat în tradiții, în obiceiurile cu caracter de unicat, în portul tradițional fabulos, dar și în domeniul culinar în care abundă utilizarea de mirodenii diverse, unele necunoscute de alte comunități românești.

Acestea, dar și multe alte detalii despre tradiția gastronomică din trecut au fost dezvăluite de dr. Alexandru Stănescu, manager al Muzeului de Etnografie Brașov, la lansarea celei de-a doua ediții a volumului ”Tradiții, obiceiuri și bucate alese din Șcheii Brașovului și Brașovechi”, eveniment găzduit de Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.

Citeste și:  "LOZ 3 LEI", un nou loz în plic lansat de Loteria Română; marele premiu, 100.000 de lei

Volumul poate fi achiziționat de la magazinul Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului (Piața Sfatului nr.15), de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.