Muzicienii austrieci „Johann Strauss Ensemble” revin pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, în tradiționalul concert „Crăciun Vienez”

De peste 16 ani, mii de spectatori din România se bucură de atmosfera sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze, în interpretarea faimoasei orchestre JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor.

După o pauză de doi ani, impusă de pandemie, tradiția continuă cu un nou turneu național al concertului „CRĂCIUN VIENEZ” și va răsuna pe scenele mai multor orașe din țara noastră, precum Brașov, Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu,  Mureș, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau București.  Iubitorii de muzică clasică din Brașov se vor putea bucura de reprezentația specială a muzicienilor austrieci, pe 12 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Lucrări muzicale ce aparțin marilor compozitori Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar și temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale care vor înnobila programul concertului „CRĂCIUN VIENEZ”, timp de două ore.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang. Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artiști celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.

Întrucât concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră sunt susținute de fiecare dată cu casa închisă, organizatorii le recomandă tuturor persoanelor interesate să își achiziționeze biletele disponibile online pe Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Spectacolebrasov.ro precum și de la casa de bilete a Sălii Patria. Prețurile biletelor variază între 165 lei și 190 lei, în funcție de categoria de loc.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membrii orchestrei Bruckner din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schönbrunn. Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să își dezvolte repertoriul combinând numeroase lucrări muzicale ale familiei Strauss cu o serie de compoziții noi. Orchestra acordă o importanță specială neutralizării tendinței de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al Johann Strauss Ensemble se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei. Orchestra propune des colaborări unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de Johann Strauss Ensemble.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Printre compozițiile deja realizate se numără aranjamente de Roland Neuwirth și Guido Mancusi, și piese de Werner Steinmetz și Manfred Kammerhofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.