Nemulțumiți de procedura de implementare a schemei de ajutor de stat pentru turism și alimentație publică, reprezentanții FPTR au scris ministerului

Ieri, reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc au transmis către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, o scrisoare prin care subliniază mai multe nereguli și își exprimă nemulțumirea cu privire la primul proiect elaborat de reprezentanții M.E.A.T., cu privire la Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de urgență nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului și alimentației publice, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19.

Potrivit comunicatului, reprezentanții FPTR sunt convinși că nici de această dată, conducerea M.E.A.T. nu va respecta nici termenul prevăzut în OUG nr. 10/2021 și nu va publica în Monitorul Oficial, la data stabilită, 24.04.2021, Ordinul semnat de ministru (probabil prin delegare) de aprobare a procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat prevazută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului și alimentației publică, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19, ținând cont și de obligativitatea respectării termenului pentru dezbaterea publică a acestuia.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Documentul oficial, înregistrat de către reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc, poate fi consultat aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.