Nicolae Ciucă, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis pentru a doua oară

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă premier al Guvernului PNL-PSD-UDMR.

PNL, PSD și UDMR au mers luni la Cotroceni cu Nicolae Ciucă propunerea pentru funcția de premier pentru următorul an și jumătate, în sistemul de rotație cu PSD.

La o conferință de presă după încheierea consultărilor cu partidele, președintele Iohannis a spus că a constatat „că în Parlament s-a format o majoritate solidă: PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților”, motiv pentru care îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, el fiind propunerea înaintată în acest sens de formațiunile care vor alcătui noul guvern.

La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că „românii așteaptă de la noi stabilitate și soluții, pentru a rezolva efectele pandemiei și crizei energetice”. „E prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru investiții solide și un program de măsuri sociale”, a adăugat Ciucă.

În cele aproape trei luni de criză politică, Iohannis a mai făcut două nominalizări de premier – Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă, ultimul depunându-și mandatul după ce PNL nu a reușit să adune o majoritate parlamentară pentru a trece un guvern minoritar.

În 4 noiembrie, Klaus Iohannis anunța că va convoca consultări pentru noul guvern abia după ce în urma discuțiilor între partide se va contura o majoritate asumată. De atunci, Iohannis nu a mai avut nicio ieșire publică în criza politică, în timp ce PNL a negociat cu PSD formarea noului guvern.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.