Nicolae Ciucă nu îşi depune mandatul astăzi pentru realizarea rotaţiei la guvernare. ”Am convenit să îmi asum în continuare responsabilitatea de premier”

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă a făcut declaraţii cu privire la depunerea mandatului, pentru realizarea rotaţiei la guvernare, conform Protocolului PSD-PNL. Acesta a precizat că a convenit cu partenerii de coaliţie ca până la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dumneavoastră am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astefel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii împreună cu dumnealor să găsim soluţii. (…) (…) În acest moment, făcând apel la raţiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat. (…) Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier şi în felul acesta să fie create toate condiţiile ca într-o perioadă cât mai scurtă să putem pune în continuare în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei”, a anunţat premierul, citat de news.ro.

Acesta a subliniat că în zilele care urmează va continua dialogul cu reprezentanţii greviştilor, arătându-se convins că se va ajunge la „o soluţie pentru protest”. 

https://fb.watch/kMfID78wW2/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.