Nicu Ștefănuță reușește un nou mandat în PE: „Am dus o luptă eroică pentru o idee”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care a câștigat un nou mandat în PE ca independent, conform rezultatelor provizorii ale BEC, a declarat că a dus o luptă eroică „pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid, pentru România care nu se vede neapărat, pe care mulți o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, căreia îi pasă de schimbările climatice și de drepturile omului”.

„Campania a fost enorm de grea, extenuantă și nu doar ce s-a văzut la TV. Noi lucrăm de peste 3 luni, suntem în stradă, nonstop, am strâns semnăturile în stradă. Am avut numeroase piedici administrative și de alt fel, dar am dus o luptă eroică pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid. Pentru România aceea care nu se vede neapărat, pe care mulți o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, căreia îi pasă de schimbările climatice și de drepturile omului”, a spus Ștefănuță în emisiunea România Politică de la Prima News.

Citeste și:  Bastionul Țesătorilor din Brașov se transformă din nou în scenă de jazz: a patra ediție JAZZ BASTION

El a subliniat că această Românie există și acum se vede la vot. „Tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare”, a adăugat europarlamentarul.

Nicu Ștefănuță a menționat că datele actuale arată clar că a trecut pragul pentru PE. „Doar în eventualitatea unor fraude sau a apariției unor voturi neașteptate, nu ai cum să fii pe creștere și dintr-o dată, în ultimele două-trei procente, să apară vreo surpriză. Mai sunt 110 secții de numărat în București”, a completat acesta.

Despre rezultatul obținut de USR la alegeri, partidul din care a plecat, Ștefănuță a declarat că pentru el este un subiect încheiat. „Partidul este altul, mai poartă doar numele. Oamenii nu mai sunt aceiași. Este un subiect încheiat. Eu am arătat o viziune progresistă, modernă. Există suficienți români verzi în România și asta mi-am asumat de aproape doi ani. Îmi văd de viața politică”, a explicat eurodeputatul.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Despre planurile pentru mandatul din PE, Nicu Ștefănuță a afirmat că se bucură că întărește mandatul verzilor europeni. „Probabil vom face parte din coaliția de guvernare europeană, împreună cu alte partide, ca să formăm o majoritate anti-extremistă. Trebuie să salvăm Planul Verde european, pentru că este important să menținem o direcție, nu să schimbăm la doi-trei ani”, a spus el.

Potrivit rezultatelor provizorii ale Biroului Electoral Central, de luni seară, independentul Nicu Ștefănuță a obținut 3,05% la alegerile europarlamentare din 9 iunie și a trecut pragul pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.