Noaptea trecută a fost una dintre cele mai tragice pentru regiunea Harkiv din Ucraina

Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkiv, Oleh Sinehubov, a declarat, joi dimineaţă, că „noaptea trecută a fost una dintre cele mai tragice pentru regiune”, de la începutul războiului declanşat de ruşi pe 24 februarie, potrivit agenției naționale de presă Rador.

Potrivit guvernatorului, miercuri seară, dar şi în noaptea de 17 spre 18 august, invadatorii rușii au lansat atacuri masive cu rachete asupra oraşului Harkiv, lovind cartiere rezidenţiale locuite de civili. Miercuri, în jurul orei 21:30, o rachetă rusească, probabil de tip Iskander, a lovit un bloc de locuinţe cu trei etaje din cartierul Saltivka. Clădirea a fost aproape complet distrusă.

Potrivit ultimelor date, şapte persoane au murit sub dărâmături, iar alte 17 au fost rănite, inclusiv un copil de 11 ani. Joi dimineaţă, în jurul orei 4:30, ruşii au lansat încă opt rachete din orașul Belgorod (Rusia), lovind clădiri civile și infrastructura locală şi provocând mai multe incendii.

Citeste și:  65 de prichindei din cartierul Tractorul au deschis astăzi porțile primei grădinițe construite în cartier după 1989

În cartierul Sloboba din Harkiv, una dintre rachete a lovit o clădire cu patru etaje, distrugând-o parţial. Cel puţin două persoane au murit în atacul respectiv, iar alte 18, inclusiv doi copii, au fost rănite. În jurul orei 4:00, armata rusă a lansat un atac cu rachetă asupra orașului Krasnohrad. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse, în timp ce altele au fost avariate. Doi civili au fost uciși, iar alți doi au fost răniți. Printre cei răniţi se numără şi un copil de 12 ani.

Sursa, Rador / Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.