Noi accidentări pe pârtiile din Poiană şi Masivul Postavaru!

În data de 18.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat să intervina in 5 cazuri, in care persoanele s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si apoi le-au coborat in siguranta la baza muntelui. Pentru 2 dintre aceste persoane a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD sau SAJ, care le-au preluat si transportat la unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Schiorii trebuie sa manifeste prudenta si sa reduca considerabil viteza, deoarece exista diferente mari in consistenta zapezii, de la o zona la alta. Din cauza fluxului mare de schiori, precum si din cauza lipsei de coeziune dintre stratul de baza care este dur si zapada proaspat cazuta, in a doua parte a zilei stratul de suprafata este inlaturat spre marginea partiei, formand galme. Din aceasta cauza, schiorii sunt nevoiti sa treaca de la zonele rapide, la cele lente cu zapada pufoasa, care solicita foarte mult articulatiile picioarelor. Totodata, zapada dura toceste foarte repede canturile schiurilor, facandu-le greu de controlat si de oprit in conditii de siguranta, in cazul unui obstacol. Ca atare, starea echipamentului joaca un rol esential, de aceea sfatuim schiorii sa serviseze periodic schiurile si sa ascuta canturile ori de cate ori este nevoie.

Citeste și:  Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 338 de cazuri, reprezentand 347 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.