Noi proteste. Poliția și penitenciarele iau cu asalt Guvernul României

Miercuri, 24.08.2022, începând cu ora 10:00, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) protestează în fața Guvernului României, întrucât angajații din poliție și din penitenciare nu mai cred în promisiunile miniștrilor din cabinetul Ciucă referitoare la acordarea unei pătrimi din diferența salarială restantă.  

Poliția și penitenciarele protestează pentru că s-au săturat de circul politic creat de miniștrii cabinetului Ciucă, responsabili cu aplicarea defectuoasă a legii salarizării unitare pentru întreaga structură de apărare, ordine publică și securitate națională. Două proiecte de lege în Parlament pentru modificarea ordonanței trenuleț, două proiecte de ordonanță lansate în spațiul public de către ministrul apărării Vasile Dîncu , două proiecte de ordonanță ale ministrului muncii Marius Budăi retrase intempestiv, un proiect al prim-ministrului Nicolae Ciucă uitat în sertarele guvernamentale au bulversat și au tensionat la maxim cei aproximativ 250.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

De 10 luni, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare solicită acordarea celor două tranșe salariale restante din anul 2020, însă până, la această dată, aceștia au primit doar promisiunea acordării unui sfert de tranșă. Acest „praf în ochi” arată disprețul politicienilor coaliției de guvernare pentru angajații din instituțiile de forță ale statului.  

Inflația care a depășit 15%, prețurile la alimentele de bază care s-au dublat și facturile la energie electrică și gaze naturale care conduc, în fiecare lună, la sărăcirea românilor, fac inevitabilă reinventarea protestelor din 10 august 2018. Aceste momente previzibile îi vor face pe actualii politicieni să întindă mâna pentru ajutor tocmai acestei categorii sociale pe care acum o disprețuiesc.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

„În acele zile, domnule Nicolae Ciucă, care, inevitabil, vor veni, poliția și penitenciarele vor fi tot în stradă, dar de data aceasta alături de protestatarii nemulțumiți de ineficienta guvernare a României, iar Jandarmeria nu va mai deschide robinetul gazelor lacrimogene și va arunca bastoanele și scuturile la coșul de gunoi“, transmit sindicalistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.