Noile măsuri de relaxare au fost PUBLICATE în Monitorul Oficial

Noile măsuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie şi sunt incluse într-un act normativ publicat vineri seară în Monitorul Oficial. Se redeschid terasele în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competiţiile sportive.

HG 394/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020, scrie mediafax.ro.

Actul normativ nu aduce noutăţi, astfel că principalele măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare la 1 iunie, sunt următoarele:

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Citeste și:  Studiu: România se află pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru cei care vor să lucreze în străinătate

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

Se deschid şi plajele. Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.