Noua carte de identitate electronică a românilor, disponibilă de la începutul lunii august

Românii vor putea opta de la începutul lunii august pentru cartea de identitate electronică. Noile documente vor fi mai sigure și respectă standardele internaționale în materie de protecție a datelor personale, transmit autoritățile.

Este un mare pas înainte către digitalizare. Noile cărți de identitate vor permite identificarea unui cetățean român în sistemul guvernamental digital, adică va fi un act de identitate electronică în cloud-ul guvernamental. Asta înseamnă că un cetățean va putea fi recunoscut de instituțiile statului”, a declarat Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării, la emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24.

Documentul va conţine, printre altele, informaţii cu caracter personal pe care le găsim şi pe actuala carte de indentitate, dar şi date biometrice constând în imaginea facială şi, după caz, amprente.

Citeste și:  Număr magic pentru juniorii de U15: 7 meciuri, 7 victorii, 7 goluri în meciul 7 din Liga Elitelor

Totodată, noua carte de indentitate va înlocui şi cardul naţional pentru asigurări de sănătate.

Românii care nu doresc acest format cu cip, pot alege pe cel vechi. Potrivit autorităților, tranziţia spre noile cărţi de indentitate şi spre un sistem complet digitalizat va dura mai mulţi ani.

Sursa foto, playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.