Nouă reglementare a prețurilor la energie pentru populație, rămasă tot în etapa negocierilor

O nouă reglementare a prețurilor la energia electrică și la gazele naturale pentru populație a rămas tot la stadiul negocierilor în coaliția de guvernare. PSD ar dori renunțarea la actualul sistem și revenirea la tarife plafonate la furnizor. De exemplu, curentul electric ar urma să coste 1,3 lei un KWh pentru toată lumea. Doar cei cu venituri reduse ar primi o compensare. Dar liberalii spun că ar avea o altă variantă și promit o rezolvare până la început de iarnă, informează agenția de presă Rador.

Potrivit surei citate, Social-democrații ar putea propune în coaliția de guvernare o nouă variantă pentru modificarea ordonanței la energie, schimbări care ar elimina actualele plafoane de 0,68 de lei sau de 0,80 de lei pentru un KWh. Astfel, prețul energiei electrice ar urma să fie reglementat la 1,20 lei sau 1,30 pe KWh, iar sprijin ar urma să primească de la stat doar persoanele cu venituri mici și medii. Liberalii spun că nu au existat astfel de discuții în interiorul coaliției, iar dacă PSD are o propunere concretă în acest sens, atunci ea trebuie avansată într-o ședință a coaliției de guvernare și ulterior anunțată publicului. Aceștia spun că PNL nu-și asumă această presupusă creștere de preț și arată că ar fi absurd, în condițiile în care se dorește îmbunătățirea legislației din domeniu, să fie avansate prețuri mai mari.

Citeste și:  Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile, dar analiştii se aşteaptă la noi fluctuaţii. Vezi care sunt prețurile în Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.