Nuclearelectrica a scos discret la licitație, energie la un preț „promoțional”, de aproape trei ori mai mic decât cel pe care-l decontează statul

Compania de stat Nuclearelectrica a scos la licitație, doar pe propriul site și doar timp de două zile, energie la un preț „promoțional”, de numai 450 lei/MWh, în contextul în care energia pe piața liberă se vinde la 3.000-4.000 lei/MWh, iar statul decontează maxim 1.300 lei MWh, potrivit economedia.ro.

În general, energia se scoate la licitație pe burse, însă licitația Nuclearelectrica a fost listată pe propriul site, într-o secțiune. Totodată, ea a fost valabilă doar două zile: a fost datată 26 septembrie 2022 și s-a încheiat pe 28 septembrie, ora 17.00.

Cert este că oferta de energie a fost foarte convenabilă: doar 450 lei/MWh, în condițiile în care furnizorii pot deconta de la stat aproape de trei ori mai mult, adică 1.300 lei/MWh, iar prețul pe piața liberă trece chiar de 3.000 lei/MWh.

Citeste și:  Festivalul Internaţional „George Enescu”, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards

Citește continuarea pe economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.