O fabrică din Polonia, interesată de o colaborare cu IAR Ghimbav pentru producţia de elicoptere

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi mareşalul regiunii poloneze Subcarpatia, Wladyslaw Ortyl, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că există un interes pentru o colaborare între IAR Ghimbav şi fabrica producătoare de elicoptere din regiunea poloneză.

În cadrul vizitei de două zile la Braşov, cu prilejul unui eveniment organizat de ADR Centru, delegaţia poloneză condusă de Wladyslaw Ortyl a vizitat fabrica de elicoptere de la IAR Ghimbav.

„În Regiunea poloneză Subcarpatia există o întreprindere similară şi, în cursul zilei de ieri, au făcut o vizită acolo, iar împreună pot pune bazele, pe viitor, de ce nu, a unei colaborări din acest punct de vedere economic. (…) A existat un accept din partea ministerelor de resort înainte de această vizită, iar în momentul în care au avut această întâlnire, cu siguranţă li s-au prezentat posibilităţile de colaborare pe care le pot avea în viitor”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Acesta a menţionat, totodată, că operatorul aerian polonez LOT a fost una dintre companiile care şi-au manifestat interesul pentru a opera pe aeroportul din Braşov, „un operator care poate face legătura nu doar între România şi Polonia, ci chiar şi între România şi Ungaria, având astăzi o dezvoltare foarte mare din punct de vedere a infrastructurii”.

Localizată în oraşul polonez Mielec din regiunea Subcarpatia, compania aeronautică Sikorsky a fost preluată, din 2015, de grupul Lockheed Martin, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa echipamentelor militare, fiind singura unitate a companiei din afara Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.