‘O familie, o casă’ înlocuieşte programul ‘Prima Casă’

Programul „Prima Casă” va continua în noua formă, „O familie, o casă”, şi după finalizarea discuţiilor cu reprezentanţii BNR va fi legiferat în Guvern, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„A fost o discuţie şi săptămâna trecută la Banca Naţională a României pentru schimbarea programului Prima Casă. S-a discutat şi acolo şi o să avem o concluzie finală, zic eu, curând, pentru că această nouă formulă a Programului Prima Casă, respectiv O casă, o familie, este mult mai bună şi atractivă”, a explicat Teodorovici.

Ce aduce nou programul O familie , o casă

„O familie, o casă, este o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a programului ‘Prima casă’. Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanţare pentru românii care doresc să cumpere o locuinţă. Concret, ne propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50%, cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzii pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi”, afirma atunci premierul Viorica Dăncilă.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Potrivit proiectului de act normativ publicat de Ministerul Finanţelor, în cadrul Programului „O familie, o casă” statul acordă cumpărătorilor, persoane fizice care achiziţionează o locuinţă de la un dezvoltator, o primă pe care o utilizează pentru plata valorii locuinţei reprezentând 700 lei din valoarea unui metru pătrat construit pentru locuinţele noi cu suprafeţe între 50 mp şi 100 mp.

Pot beneficia de acest program persoanele ale căror venituri nete, la data solicitării creditului garantat, nu depăşesc 8.000 lei pe persoană, 10.000 lei pentru o familie cu doi membri sau o familie formată dintr-un adult şi un copil, 11.000 lei pentru o familie cu trei membri sau o familie formată dintr-un adult şi doi copii, şi 12.000 lei pe familie formată din doi adulţi şi minim doi copii. Vârsta beneficiarilor Programului este de maxim 55 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.