O investiție de 250 de milioane de Euro va fi derulată de Compania Apa Brașov, pentru infrastructura de apă și canalizare a județului

O investiție de 250 de milioane de Euro va fi derulată de Compania Apa Brașov, pentru infrastructura de apă și canalizare a județului. Aceasta investiție face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov/ Regiunea Centru”. Lucrările se vor derula etapizat, prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare (50 milioane euro până în 2023) și al Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă (200 milioane euro pentru perioada 2023- 2026).

La selectarea lucrărilor, consultanții angajați au inventariat necesarul de investitii și, împreună cu ministerul, le-au selectat pe cele care respectă criteriile de eligibilitate, rezultând investitii în următoarele localități: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod.

Citeste și:  Legea de ratificare a Convenției privind prevenirea și eliminarea violenței și hărțuirii la locul de muncă a fost promulgată

Aceste investiții vor contribui atât la dezvoltarea infrastructurii localitătilor menționate, la atingerea gradului de conformare la cerințele Directivelor europene în materie, cât și la îmbunătățirea calităţii vieții locuitorilor din județul Brașov, prin accesul la servicii de apă și canalizare, conform standardelor europene.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.