O medalie de aur şi alta de bronz pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

Canotorii români au obţinut două medalii la Campionatul Mondial de Juniori de la Tokyo, Japonia. Echipajul masculin din proba de dublu rame (JM2-), compus din Florin Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Gherasim, a câştigat medalia de aur, impunându-se în faţa echipajelor din Italia şi Germania.

Echipajul feminin la patru vâsle (JW4x), format din Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Gabriela Paraschiv şi Cosmina-Maria Podaru, a câştigat medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipele din Noua Zeelandă şi Germania. 

În finalele de duminică, alţi sportivi români au reuşit clasări importante. Atât echipajul masculin de patru rame (JM4-) cât şi echipajul feminin de patru rame (JW4-) au obţinut locul patru în finala A, iar echipajul masculin de patru vâsle (JM4x) s-a clasat al doilea în finala B. 

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

‘Am avut o cursă foarte grea. Am fost conduşi de italieni în prima jumătate, însă ne-am găsit ritmul, am reuşit să preluăm conducerea şi să câştigăm, în cele din urmă, medalia de aur’, declară Alexandru Gherasim, campion în proba masculină de dublu rame. 

‘La Tokyo am participat cu 6 echipaje şi 20 de sportivi, iar rezultatele obţinute sunt foarte bune. România se clasează pe locul 4 în clasamentul pe medalii, cu un aur şi un bronz, după Germania, China şi Italia. în plus, am mai avut două clasări pe locul patru’, declară Ioan Şnep, Antrenor Federal de Juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.