O nouă batjocură: Complex rezidențial în aria protejată din munții Bucegi

Munții Bucegi vor fi transformați complet. Se vor construi vile, hoteluri, parcări.

 Un investitor a obţinut deja autorizaţie de construcţie pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent. Totul se întâmplă după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, potrivit Pro Tv. 

Senatorul USR Allen Coliban: „Vile în Bucegi. Visul lui Emanoil Savin se îndeplinește. Pe platoul Bucegilor nu va apărea doar “o parcare frumoasă”, ci și vile, hoteluri.

Mă lupt cu ei de 2 ani și jumătate. Au venit cu legi scrise prost, prin care primarii puteau să decidă ce să construiască în ariile protejate. Au picat, la intervenția ANANP.

Apoi, au schimbat conducerea ANANP, de 2 ori, până nu a mai venit nimeni în comisii să susțină puncte de vedere contrare. Am adus puncte de vedere ale Comisiei Europene și ale Academiei Române și, din nou, le-au picat legile.

Apoi, au dat OUG – vara trecută – prin care scoteau ONGurile de la custodia ariilor protejate și din procesul de avizare. L-am atacat la CCR și AM CÂȘTIGAT!

De data asta vor construi cu legea în mână – autoritatea locală le dă voie, administrația parcului le dă voie, planul de management nu este aprobat.

Cum îi putem opri? Doar printr-o extraordinară presiune publică! Autorizația de construire trebuie atacată, trebuie organizate dezbateri împreună cu administrația parcului, planul de management trebuie revizuit astfel încât SĂ PROTEJEZE, nu să distrugă Bucegii.
E grav!”

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.