O prezență feminină de tip avatar, asistent virtual la Casa Mureșenilor din Brașov

Premieră națională la Brașov: Muzeul Casa Mureșenilor va beneficia de primul asistent virtual muzeal din România bazat pe Inteligență Artificială. Proiectul propune în premieră națională introducerea unei soluții inovatoare de protejare și promovare a patrimoniului, prin intermediul inteligenței artificiale în cadrul expozițiilor Muzeului Casa Mureșenilor Brașov.
O prezență feminină de tip avatar va fi asistentul virtual muzeal bazat pe un program informatic, ce va fi vizualizată pe un ecran tv. Asistentul virtual va fi capabilă să furnizeze, la cerere, informații în limba română despre muzeu, expoziție și exponate, crescând astfel interacțiunea socială cu vizitatorii prin intermediul dialogului.
Asistentul virtual muzeal va fi programat să se angajeze în conversații, să utilizeze acțiuni non-verbale într-un mod prietenos, înlesnind astfel accesul în vizitarea muzeului.
Aplicația este realizată de un colectiv de cercetători din cadrul Universității Transilvania Brașov.

Citeste și:  Premieră la Brașov: primul turn de control virtual din Europa de Est și din România se montează, în aceste zile, pe Aeroportul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.