ONU afirmă că a documentat uciderea deliberată a zeci de civili în oraşul ucrainean Bucea, care echivalează cu crime de război

Comisia Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului afirmă că activitatea pe care a desfăşurat-o în Ucraina a dezvăluit un scenariu de groază al unor abuzuri comise împotriva civililor. Comisia ONU susţine că a documentat uciderea ilegală a 50 de civili, în oraşul ucrainean Bucea – unele dintre aceste crime fiind comise prin execuţie sumară, notează agenția de presă Rador.

Sursa citată mai precizează că, potivit comisiei, astfel de omoruri deliberate echivalează cu crime de război şi arată că ceea ce s-a întâmplat la Bucea nu reprezintă un incident izolat. ONU a primit peste 300 de acuzaţii referitoare la fapte de acest fel. De asemenea, bombardarea fără discernământ a civililor din Gara Kramatorsk – unde 60 de oameni au murit – reprezintă, de asemenea, o posibilă crimă de război, potrivit ONU. Acesta este cel mai detaliat raport de până acum din partea ONU cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.