Operațiune de salvare în Piatra Craiului: Turistă coborâtă cu targa FOTO

A fost o avalanșă de apeluri la Serviciul Salvamont în acest weekend. Iubitorii multelui au luat cu asalt potecile alpine de care au fost ținuți atâta vreme la distanță. Afluxul mare de turiști le-a dat de lucru salvamontiștilor din întreaga țară. Numai în ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont s-au înregistrat 7 apeluri, din partea turiștilor aflați în dificultate. Cinci dintre apeluri au solicitat intervenția salvamontiștilor brașoveni.

Unul dintre apeluri a venit din Masivul Piatra Craiului, acolo unde o turistă aflată în Valea Curmăturii și-a luzat piciorul. Pentru că victima nu se putea deplasa, salvatorii au coborât-o cu o targă la baza multelui, în Prăpăstiile Zărneștiului, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD.

Citeste și:  Brașovul va găzdui trei olimpiade naționale școlare în luna aprilie

Un alt apel a solicitat intervenția salvamontiștilor din Bran. Doi turiști care s-au aventurat în pădure au rămas izolați după ce o ursoaică ce își pierduse puiul le-a tăiat calea de întoarcere. Intervenția salvamontiștilor și a jandarmilor montani s-a încheiat cu salvarea celor doi drumeți din ghearele ursoaicei.

Alte trei apeluri telefonice au solicitat informații și indicații salvatorilor din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.