Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Opozantul rus Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin a murit în închisoare. Se pare că acesta s-ar fi prăbuşit în curtea închisorii şi nu a mai putut fi salvat. În ultimele sale apariţii din închisoare, criticul lui Putin era tot mai slăbit şi familia a spus în repetate rănduri că se teme pentru viaţa lui. El avea numeroase probleme de sănătate din cauza unei greve a foamei şi a unei otrăviri căreia în 2020 i-a supravieţuit miraculos.

”La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa. (…) Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite”, a indicat Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat. Personalul medical a fost chemat, dar nu a reuşit să îl resusciteze pe Navalnîi. „Au fost efectuate toate procedurile de reanimare necesare, dar nu au dat rezultat pozitiv. Medicii urgentişti au constatat decesul pacientului. Cauzele morţii urmează să fie stabilite”, precizează acelaşi serviciu, potrivit Agerpres.

Citeste și:  Concert simfonic extraordinar la Sala Patria, cu József Horváth și Ioan-Dragoș Dimitriu

Activistul în vârstă de 47 de ani ispăşea o pedeapsă pentru „extremism” într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, în condiţii foarte dificile. El a denunţat drept politice numeroasele sale procese, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.