Ordonanţa pe energie este blocată la Camera Deputaţilor

Ordonanţa pe energie este în continuare blocată la Camera Deputaţilor până la un acord în coaliţie privind plafonarea preţurilor. Săptămâna viitoare se aşteaptă un vot din partea deputaţilor pe ordonanţa care plafonează la 400 de lei preţul lemnului de foc. Legea a trecut deja tacit de Senat în forma agreată de guvern din cauza amânării repetate a dezbaterilor, transmite agenția de presă Rador.

USR atrage atenția că actul normativ produce efecte care au dus deja la blocarea pieței lemnului, fiind necesare modificări urgente. De cealaltă parte, parlamentarii puterii susțin că au fost depuse amendamente care au nevoie de mai mult timp pentru analiză, pentru că invocă nevoia unei compensări și, implicit, surse noi de finanțare.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil ca aceste modificări să fie incluse în ordonanța pe energie, un alt proiect de lege care așteaptă de mai multe săptămâni un vot final în Camera Deputaților, pentru că partenerii din coaliție nu au ajuns la un acord privind reglementarea prețurilor la energie. Social-democrații propun, între altele, sprijin financiar pentru persoanele vulnerabile în sezonul rece.

Liberalii spun că toate variantele trebuie să pornească de pe baze care pot fi aplicate. Pe fondul crizei din energie, PSD a anunțat că va depune din nou, săptămâna viitoare, la Senat, proiectul de lege care permite construcția de hidrocentrale mici în ariile protejate şi care a fost declarat miercuri neconstituțional de judecătorii CCR, din motive de tehnică legislativă.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL, a precizat că Guvernul va susține reaprobarea în Parlament a proiectului după rezolvarea elementelor de constituționalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.