Ordonanță prezidențială pentru accesul la Grădinița nr. 13 de pe Agrișelor

Accesul spre Gradinita nr. 13, de pe str. Agrișelor nr 10, nu mai poate fi blocat. Primăria Brașov a obținut ieri sentința definitivă în acest sens, de la Tribunalul Brașov. Sentința este definitivă.

La sfârșitul lunii august, proprietarului terenului a încercat să blocheze accesul spre clădirea grădiniței. Primăria Brașov a obținut o ordonață președințială prin care s-a deschis accesul. Proprietarul terenului a contestat această ordonanță, iar în data de 14 octombrie, Tribunalul Brașov a decis respingerea apelului, sentința fiind definitivă.

Grădinița s-a aflat în proprietatea statului român încă de dinainte de 1989, iar prin OUG nr. 184/2001, de modificare a Legii învățământului 84/1995, toate clădirile și terenurile în care își desfășurau activitatea unitățile de învățământ au fost trecute în domeniul public al UAT-urilor. Ca o consecință a acestor prevederi legale, au fost inventariate unitățile de învățământ și a fost îndeplinită procedura privind atestarea domeniului public al UAT-ului, prin HG nr. 972/2002. Astfel, toate aceste imobile de pe teritoriul municipiului Brașov au fost preluate de Municipalitate, inclusiv grădinița nr. 13.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.