Ordonanță prezidențială pentru accesul la Grădinița nr. 13 de pe Agrișelor

Accesul spre Gradinita nr. 13, de pe str. Agrișelor nr 10, nu mai poate fi blocat. Primăria Brașov a obținut ieri sentința definitivă în acest sens, de la Tribunalul Brașov. Sentința este definitivă.

La sfârșitul lunii august, proprietarului terenului a încercat să blocheze accesul spre clădirea grădiniței. Primăria Brașov a obținut o ordonață președințială prin care s-a deschis accesul. Proprietarul terenului a contestat această ordonanță, iar în data de 14 octombrie, Tribunalul Brașov a decis respingerea apelului, sentința fiind definitivă.

Grădinița s-a aflat în proprietatea statului român încă de dinainte de 1989, iar prin OUG nr. 184/2001, de modificare a Legii învățământului 84/1995, toate clădirile și terenurile în care își desfășurau activitatea unitățile de învățământ au fost trecute în domeniul public al UAT-urilor. Ca o consecință a acestor prevederi legale, au fost inventariate unitățile de învățământ și a fost îndeplinită procedura privind atestarea domeniului public al UAT-ului, prin HG nr. 972/2002. Astfel, toate aceste imobile de pe teritoriul municipiului Brașov au fost preluate de Municipalitate, inclusiv grădinița nr. 13.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni desfășoară campania ”Sărbători în siguranță”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.